luni, 30 august 2010

Profesorul ...protestatar

Profesorul protestatar face parte din regnul celor ce cuvânta, încrengatura în(cordate) si spumega de fiecare data când guvernul( cu ,,g"mic) nu este atent la ceea ce el cere, clameaza sau motiveaza.

De profesie gurist, n-are nicio treaba cu învăţământul, cu didactica sau cu metodica predarii, el nu asculta niciodata elevii, el da verdicte, judeca si traseaza directive.
Intrebarea unor studenti catre o profesoara legata de ce apreciaza elevii cel mai mult la un profesor, trebuie sa fie laitmotiv pentru orice dascal.
Dupa numeroase încercari, profesoara se da batuta si întreaba care este raspunsul.
Studentii raspund în cor: ENTUZIASMUL!

Mă urmăreşte acesta relatare, de fiecare data când văd cum energiile unora dintre profesori se canalizeaza aiurea, spre revendicari catre un sistem bolnav si cangrenat de interese, si ma gândesc daca si ce îl opreste pe profesorul acela, ca atunci când închide usa la clasa, sa ofere putin entuziasm orei si putina atentie celor ce asculta.

Protestatarul din el are tot dreptul sa fie nemultumit, dar ora/lectia si relatia trebuie sa primeze si sa nu fie afectata de mizeriile politice sau de umilintele la care este supus corpul profesoral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu