vineri, 7 ianuarie 2011

Profesorul plin ... de el

Il vezi, il cunosti, il simti.
Este plin de el, lumea este prea mica pentru el, EU-l sau este nemasurat.

Descinde in clasa nu intra, este un terorist gata sa apese pe butonul de la briul sau proeminent.
Saluta militareste si i se raspunde soptit, cuvintele ,, Buna ziua " inghetind pe buzele elevilor.
Sala de clasa este scena pe care isi joaca parca ultimul numar, sala este mica lui i se pare enorma populata cu feţele speriate ale elevilor, pe care oricum nu-i vede.

Rolul lui este acela de a se juca prost, pe sine, un sine marunt dar amplificat de mindria si orgoliul de purtator de catalog(ce ar fi ei fara acest instrument?)
Nu-i iese si se enerveaza, dar intotdeauna pe altii, pe el niciodata pentru ca el nu greseste, el poate in cel mai rau caz sa omita.

Duce o lupta oarba cu fixurile lui si nu realizeaza ca toti ceilalti il considera anost, prost si incompetent. Nu pot fi la nesfirsit vinovati elevii pentru ca nu invata, nu se gindeste ca poate este principalul vinovat pentru esecul lui si al celor ce ii sunt prin forta imprejurarilor elevi.

Genul acesta de dascal sa-i spunem, paraziteaza toate scolile tarii, face prozeliti, dicteaza, sperie si murdareste o profesie pe care altii o fac cu pasiune.
Stie ca altora le e frica de el si stie ca sistemul il apara, stie ca sindicatul il apara, stie ca nu pateste nimic daca se acopera de hirtii si mai stie ca nu are obligatia de a da socoteala nimanui, nici macar copiilor cu atit mai putin parintilor.
El ramine, din pacate, in constiinta parintilor, colegilor si elevilor ca o pata, o pata circumvolutiva, o simbioza completa intre idiotenie si paranoia.
Orice asemanare cu realitatea din scolile voastre este absolut intimplatoare!


~~~*LoR3nUtSsA*~~~ spunea...

foarte adevarat ca profesor trebuie sa stii cum sa comunici cu elevii alea alea,si cred sa fii oleaca mai smecher sau inaintea lor mereu cu un pas...k altfel daca vad k esti vai de capul tau o iau razna toti:d

si ce mai faceti domnu'diriginte?:>cum au fost sarbatorile?:>la multi ani pt noul an:>


calatorul spunea...

ptr.LoR . ideea nu este sa fii mai smecher ci sa iti cistigi respectul elevilor prin ceea ce faci si sa le demonstrezi in fiecare clipa ca esti la curent cu ce se intimpla cu ei si in clasa lor .Te pup. Profu'

Anonim spunea...

Sunt de acord cu absolut tot ce'ati scris ...
este crud dar adevarat!!!!!
Teo[VIII'a B]

Anonim spunea...

nu,nu cred ca m'am prins , de ce ?..adica v'am spus ca este adevarat absolut tot ce ati scris dar..nu inteleg la ce v'ati referit cand ati spus "este mai adevarat pt voi"

Teo

Anonim spunea...

Daca as mai avea varsta scolarului, as fi incantat sa va am dascal!
Ca parinte al unuia dintre elevii Dv., sunt dezamagit de sistemul actual de invatamant, dar mai ales de lipsa de rigoare in reformarea lui ca sistem educational.
Din pacate nu avem inca un invatamant care sa pregateasca viitorul tarii, iar mai rau de atat e faptul ca profesorul nu traieste pentru invatamant (in nevoia de a fi cu adevarat dascal si pedagog), ci ca un simplu functionar la stat plictisit si blazat, presteaza zi de zi o munca pentru care nu a fost inzestrat sau educat, asteptand ca guvernul (cel mai adesea de stanga) sa se milosteveasca in a-i mari venitul!
Astfel scoala a devenit o sursa de subzistenta, pentru diversi indivizi, care numai intamplarea i-a pus in postura de dascali, facand din aceasta un mijloc de trai!
Aceasta nu inseamna ca dascalul ar trebui sa faca munca voluntara, dar cei mai multi au cazut in propria cursa!

Un fapt m-a socat astazi:
Baiatul meu elev la scoala Dv. a povestit o intamplare neobisnuita.
Un alt pustan de etnie tiganeasca a pus cutitul la gatul elevului de servici!
Cum comentati ca dascal acest incident?
Din punctul meu de vedere e trist ca se intampla asa ceva, iar vinovati in solidar cu conducerea scolii sunt si profesorii!(?)

Cu deosebit respect,
I.B.

calatorul spunea...

@parinte - si eu sunt dezamagit, drama cea mai mare este ca pe undeva trebuie sa intaresc sistemul prin prestatia mea si pe de alta parte ca trebuie sa-l judec, pentru ca asta teoretic, imi ofera o imagine mai obiectiva asupra cauzelor.Curios este ca si eu, chiar ieri, ma gindeam la functionarii din invatamint care vin la scoala ca sa aiba de unde sa plece, din pacate sistemul este atit de viciat incit nu poti da afara un profesor decit pentru cazuri foarte grave si flagrante, asa ca aici si-au gasit culcusul multi frustrati si complexati, ca sa nu le zic incompetenti.

In legatura cu incidentul trebuie sa stiti ca profesorii nu pot fi si in clasa si pe holuri in timpul orei, asta stiau si golanasii aceia veniti cu elevul de a VI a. Nu scuz corpul profesoral, dar daca se intimpla in pauza era altceva. In plus incidentul este grav pentru ca ilustreaza si altceva, specific Romaniei, acelor indivizi nu le pasa de autoritate, care autoritate? a cui?

Scoala ar trebui sa dea o replica dura si sa promoveze clar ideea de regulament si de sanctiune pentru a descuraja pe cei dornici sa mai presteze in acest fel.Cu respect.

3 comentarii:

  1. Domn' profesor, aveti dreptate. cred ca am avut in fiecare an cate un profesor de genul asta. trist...

    In legatura cu ce a zis acel domn: povestea cu acel cutit este un pic inflorita(nu vorbesc in necunostinta de cauza). stiu ce s-a intamplat atunci. nu vreau sa spun mai mult de atat.

    vreau sa va urez un an nou plin bucurii si succese!
    Cu respect,
    o fosta eleva!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un an nou cu sanatate si voie buna. o fosta eleva.

    RăspundețiȘtergere