duminică, 9 ianuarie 2011

Profesorul ...bou


De câte ori nu i-ati vazut în actiune, in vâltoarea predarii haotice si nu v-ati spus, ce bou este si asta.
Da, exista destui, nu cirezi dar exemplare, macar câte unul de samânta în fiecare scoala, mai ales ca astia (boii in general) nu prea mai au samânta, stiti voi de ce.

Zâmbeste urât, nu e placut la vedere, îi miroase gura, vrea se para îngrijit dar nu este, lasa în urma cel mult o dâra de parfum scump (asta ca sa arate ca are cu ce?, dar nu neaparat din salariu ci din meditatii) si un gust acru elevilor ca dupa o grefa stricata.

Elevele sunt tinta lui, le umileste când are ocazia, sau chiar când nu o are, frustrarile din adolescenta l-au transformat într-un misogin incurabil (libidinos), în strafundurile fiintei iubeste femeile si le respecta, nu ar recunoaste asta niciodata pentru ca i-ar scadea autoritatea si prestigiul de... mamifer evoluat, între...vaci.

Tot ce vrea e sa-si doreasca, nu este clar ce, dar hormonii lui nu se simt bine decât atunci când clameaza superioritatea lui si alor lui in defavoarea tuturor celorlalti.
Pe baieti ii trateaza cu dispret, ochelaristul din el s-a ajuns, asa ca purtatorii astia de testosteron nu fac doi bani, din dobitoci si idioti nu-i scoate, sunt prosti, le curg balele dupa gagici, sunt niste .... stiti voi baietii, nu meritati mai mult de o rasuflare din partea lui, numele tau nu conteaza, esti un bou, na... acolo care stai si vegetezi intr-o banca murdara de gândurile tale ,,inocente,, cu privire la colega din fata ta, care a venit fara o piesa de îmbracaminte la ea.

Ochii lui umezi si scaparatori de complexat, ajuns purtator de catalog, centru de univers si dictator de buna voie, nu urmaresc daca stii ceva (nu-l intereseaza!) ci daca nu stii, si atunci încasezi pedeapsa divina, sub forma unei pete de cerneala ce seamana cu o lebada neagra.
Si uite asa supliciul orei de .... ce vreti voi trece si pâna data viitoare (îl) uiti.
Sau nu?
ORICE ASEMANARE CU BOII DIN SCOLILE VOASTRE ESTE ABSOLUT INTIMPLATOARE!
bate vantul spunea...

nu neaparat profesor.... un.. "bou" poate fi chiar si un director de liceu "respectabil"....(si directorul este catalogat drept profesor daca nu preda la scoala sa? Intreb asta pt ca in scoala generala directoarea ne preda si matematica..... nu si la liceu)...

Anonim spunea...

" este un mamifer evoluat intre vaci..."
Doamne cat am putut sa rad :)))
Chiar ma gandesc cum au ajuns profesori..si cred ca scoala se va duce de rapa cu profesorii noi , noua generatie care vine n'o sa fie mai buna cred eu ( de profesori )
Cu respect Teo

Anonim spunea...

Uneori boul este jignit prin comparatia cu unii dintre profesori. Din pacate, exista in fiecare scoala cel putin cate un profesor - bou ce crede ca elevii pot invata sub presiune, speriati de tipetele sale tipice unei jungle si terorizati de catalog. Cred ca sunt mult prea preocupati de ei insisi pentru a mai putea vedea ce consecinte au actiunie lor.
Delia

Anonim spunea...

Va salut Domnule Profesor

Sunt acelasi anonim, tatal unui elev al Dv.!
Voi face o prelungire la prima mea interventie si ca atare ma voi referi doar la ultimile evenimente petrecute la Scoala 19.

Stim ca saptamana trecuta a fost un incident destul de grav cu elevul de servici, amenintat de un alt elev tigan cu un cutit!
Se impune o mica analiza ce naste ipoteze dar si intrebari:
- copilul violent provine de la o clasa speciala.
- copilul violent era insotit de un alt copil si doi adulti
- evenimentul s-a consumat fara tagada
- elevul de servici, desi la randul sau e un copil problema, a suferit o trauma grava
- se presupune ca si atacatorul are un comportament violent, tot in urma unor traume
-dumneavoastra spuneti ca profesorii nu pot controla asemenea situatii, mai ales in timpul orelor

Ma opresc aici cu ipotezele si trec la intrebari:
- avand in vedere ca in cadrul scolii exista o clasa speciala de tigani (nu-i invinovatesc, stim bine ca istoria dezvaluie si tainele marginalizarii lor), ce masuri de monitorizare si ce sistem pedagocic se aplica acestor elevi pentru a fi integrati?
- cum e posibil sa umble prin scoala adulti si daca in afara de elevi de servici, mai exista si eventual profesori de servici?
- ce masuri ia scoala in privinta traumei suferite de elevul maltratat?
- cine se face vinovat de aceasta situatie si daca considerati raspunzatoare in vreun fel conducerea actuala a scolii?!

Raspunsul la aceste intrebari ma va dumiri si mai mult in ce ambient invata copii nostri!

In incheiere mai pun pe tapet o nedumerire:

Doamna Director, am aflat astazi la sedinta cu parintii, nu e macinata de viitorul copiilor, pe ea o framanta ca evenimentul s-a propagat si-i da rau la evaluare!

Ma minunez si iarasi intreb:
Pentru ce avem invatamant?
Pentru educatia si pregatirea de viata a copiilor, sau pentru supravietuirea si cariera unora dintre dascali?!

Toate aceste framantari ale unui parinte provin din amintirile de scoala ale unui elev problema, insa nu frustrarile copilariei mele m-au determinat la aceste comentarii, cat deschiderea pe care o afisati in comunicare, mai ales cu elevii Dumneavoastra!
Va felicit si sa va dea Dumnezeu sanatate!

Cu tot respectul cuvenit unui dascal,

IB

PS. Nu vad asa o mare problema la profesorii ce-si completeaza veniturile dand meditatii, in conditiile in care-si fac treaba si la scoala, mai rau e ca:
eu ca parinte imi trimit odrasla la scoala stand linistit si aflu ca scoala a devenit un loc periculos, iar de carte au parte numai privilegiatii. Si nu e drept!
Si asta v-o spune parintele unui privilegiat!

calatorul spunea...

@bate vintul -ai dreptate, problema este ca cine l-a pus acolo este unul si mai mare .iar caracterele acelea nu insemna nimic, mi s-a intimplat si mie sa ma gindesc daca au vreun sens. Te pup. Profu'


calatorul spunea...

@Teo- dupa cum stii nu am o parere prea buna despre noii profesori. nu se va duce de ripa scoala pentru ca ramine un nucleu de profesori de 30-40 ani care stiu foarte bine sa-si faca treaba.Te pup. Profu'


calatorul spunea...

@Tatal anonim-
1. copilul violent nu provine de la o clasa speciala, invatamintul este de masa si nu avem voie sa facem clase ,, speciale", cel mult intensive de engleza.
2. copilul violent era insotit de un coleg de scoala( clasa a VI a ), un elev de la alta scoala generala si de un elev de liceu de clasa a IX a, adica agresorul;
3. evenimentul s-a consumat, fara discutie;
4. elevul de serviciu, a suferit intr=adevar o trauma, dar el are ceva probleme si acasa asa ca nu-i mai trebuiau si alte traume (ce este de apreciat este ca si-a facut datoria);
5. se presupune ca agresorul are mari probleme de comportament, nu degeaba a ajuns la Letea, din pacate risca doar scaderea notei la purtare cu citeva puncte si poate dosar penal.
6.profesorii nu pot fi in doua locuri in acelasi timp, asta este una, iar in al doilea caz este o problema de organizare interna a serviciului pe scoala, unde, probabil va trebui pus un fel de ofiter de serviciu, profesor care sa nu aiba ore in acea zi.
7. nu este o clasa de tigani, sunt doar citiva ( 3-4) elevi de etnie roma, in rest sunt copii absolut normali, asa ca nu trebuie aplicate metode si procedee didactice speciale, sau mai speciale decit cele obisnuite.
8. la acesta intrebare am raspuns mai sus;
9. in afara de discutiile cu dirigintele si cu profesorii, elevul, cu acordul parintelui, poate merge la ore de consiliere psihopedagogica, exista in scoala un cabinet ultramodern de logopedie si consiliere psihopedagogica si un consilier care are afisat programul de consultatii zilnice.
10. scoala are ceva probleme, insa un director trebuie sa lucreze cu o echipa, cele citeva luni de cind a revenit la conducere nu sunt de ajuns, nu este neaparat o scuza, deciziile mari se iau in consiliul profesoral de saptamina viitoare, asa ca asteptati pina atunci, in rest gradul de vinovatie, dati-mi voie sa nu-l comentez. Cu respect.

Niciodata Singura spunea...

De multă vreme nu am râs ca acum! Bun blog! No comment! :))

calatorul spunea...

Multumesc doamna singura. Cu respect. Profu

i'm just a kid spunea...

a...am vazut ce v-a scris acel tata al unui elev...eu nu inteleg ceva. De ce va zice asta dumneavoastra? Ce legatura aveti dumneavoastra cu toata treaba asta? Am luat acel comentariu ca pe un repros...si nu i inteleg explicatia.Ma rog...in legatura cu postarea...e amuzanta :)) " mamifer evoluat printre vaci"...oo da:)) oricum, aveti dreptate.

calatorul spunea...

Am legatura in masura in care sunt si eu sunt profesor, in scoala noastra. Intrebarile parintelui tin de o anume ingrijorare, normala astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu