marți, 4 ianuarie 2011

Profesorul ....absent

,,Azi îl (o) vedem si nu e"........

-Cum nu e?!
-Ba da este in clasa, este chiar acolo in faţă lânga catedra în dreapta.
-Hai fată, chiar nu-l vezi, uite vorbeste!
-Da... asa este, el sau ea vorbeste, nu, nu predă ci doar vorbeste, oboseste, spune dar nu zice nimic.

Nimeni nu-i atent, nimeni nu asculta ce are de zis personajul anost si insipid de lânga tabla.

Oare de ce s-a facut profesor?

Nu stiu nici eu, nu stiu nici elevii si ce-i mai tragic nu stie nici el. Copii vin la scoala sa învete si sa li se predea, sa li se argumenteze diferite ,,importanţe'', iar atunci când în fata lor ajunge o silfidă sau un burtos cu morga de academician si începe sa le explice elevii se prind imediat, bagă căştile în urechi, cască pe înfundate sau zgomotos si /sau bârfesc.

Pe el nu-l deranjeaza pentru că nici nu pricepe, doar îsi face cică treaba ,, predă "!! adicatelea, fara nerv, fară metoda, fara limbaje si paralimbaje, fara bagaj si fară continut, continua netulburat.
N-are importanta ce spune, n-are importanta ce scriu elevii sau daca scriu, el se lupta dârz si in cele din urma se plictiseste si el de ce spune si îsi gaseste alta treaba.

Notele, da... notele, notele se pun simplu, fara discutii, cu un referat de pe net pus într-un dosarel cu folii de plastic, lucioase si gata media.
Apoi acest individ (ă), se duce si se plânge, vrea bonu(su)ri, vrea salarii marite, vrea sa deschida gura pentru mai multi bani, vrea suta de euro pentru carti, dar îşi aranjeaza cu anticarul un şmen, se plânge ca elevii nu mai învata si nu se întreaba niciodata de ce se întreaba asta, vrea bani de haine, vrea RESPECT, dar nu-l câstiga, asta pentru ca diploma nu-ti da automat si autoritatea necesara.

Scoala sufera pentru ca elevii si parintii au o problema cu unele specimene didactice, scoala nu se bucura de respect pentru ca nu stabileste, decât foarte rar, o relatie cu actorii principali.
Elevii trebuie învatati, trebuie învatati sa învete si cel mai important trebuie sa le câstigi respectul. Oricum n-ar întelege.
Orice asemanare cu realitatea din scolile voastre este absolut întâmplătoare!

2 comentarii:

  1. corect domn' profesor.cum va explicati ca unii profesori,cu toate ca se dau de ceasul mortii sa se faca ascultati(respectati) de catre elevi,nu obtin nimic,in afara de barfe pe la spate gen: "vai draga ce urla la noi!",iar alti profesori,doar aruncandu-ti o privire sau o usoara mustrare te fac sa mutesti si te lasa cu privirea in pamant. ? bine nu spun ca profesorii ar trebui sa fie niste persoane de care sa ne fie frica sau pe care sa le visam in cele mai urate cosmare ale noastre,cred ca ar trebui sa fie deschisi fata de elevi,sa vorbeasca frumos si chiar sa mai faca si glume ,cum faceti dumneavoastra,dar in acelasi timp sa fie respectati si sa-si faca treaba. acest gen de profesor mi s-ar parea mie ideal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Explicatiile mele sunt redate cel mai bine in aceste postari despre profesori.Te pup.Profu'

    RăspundețiȘtergere