joi, 13 octombrie 2011

Cum asortezi bijuteriile la o tinuta de scoala

Nu sunt un mare fan al bijuteriilor, nu ca nu port, sa nu ma intelegeti gresit, dar sunt situatii in care o bijuterie prost aleasa, ofera despre tine o imagine oarecum falsa.
Pentru ca intr-o zi sunt privit de sute de perechi de ochi curiosi si foarte critici, incerc sa afisez tinute elegante cu accesorii sau tinute casual dupa caz. Pentru un barbat profesor cred ca o verigheta de latime medie, un ceas care devine un accesoriu extrem de elegant,in acest caz, si un ac de cravata discret, sunt maximul de accesorii /bijuterii care trebuie aratate sau ma rog, etalate.

Am spus si, mi-am spus mereu, ca singurul element care ar putea completa gama de bijuteri purtate de un barbat o reprezinta baratara de argint,aur sau din orice alt material semipretios, de la mana stanga.
Pe ade alta parte, elevii tin mult sa ARATE,  sa arate ca au si astfel sa-si castige ,,respectul" celorlati.Este o abordare falsa si aici, ca oriunde, educatia isi spune cuvantul.
Ca este un telefon cu un pandantiv care ,,atarna" la capat, de aur sau de titan, ca este un cercel mai discret sau nu, ca este o bratara de neam prost, ca lantisoarele sunt putrate pe din afara ca maxima extravaganta, toate aceste situatii trebuie taxate, sau corectate prin sfaturi.
Nu trebuie sa fii un mare specialist in Bijou Wear, ca sa fii decent, elegat si atractiv in acelasi timp cu un minim de accesorii puse bine in valoare sau adaptate la ceea ce porti.

Am fost surprins sa citesc pe Be Special ca exista si viata si dupa aur, adica exista o multitudine de tipuri de bijuterii din argint titan sau zirconiu, de minerale semipretioase, sau cum li se spune ,,pietre" care includ si hematitul( un minereu cu continut mediu de fier!?) din care nu credeam ca se pot face bijuterii . Geologul si geograful din mine nu se poate desprinde total de stiinta.
Multumesc lui Marius pentru insistente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu